Over ons

Ontwikkelaar

Academy Software Studio
Gevestigd in Ameide

Oprichtingsdatum

1 Oktober, 2015

Pers/Zakelijk contact

Eric@Academysoft.nl

Social Media

@AKSoftStudio
Academysoft op Facebook

Releases

Cyclo Online (geplanned Q2 2017)

Adres

Prinses Marijkeweg 69
4233 HK Ameide
Nederland

Beschrijving

Academy Software Studio (Academysoft) is een Nederlandse gamestudio. Academysoft wil zich in de Nederlandse game-industrie onderscheiden door het maken van games met pervasive elementen en een focus op sterke narratieve ervaringen die de speler uitdagen op moreel niveau.

Geschiedenis

Academysoft is opgericht in mei 2015 door Arjen de Jong en Eric Schipper. Samen hebben zij een studio in het leven geroepen die meer wil betekenen voor de Nederlandse game industrie dan alleen het produceren van mooie games.

Visie

De studio heeft als missie om MBO, HBO en WO-studenten binnen alle disciplines in de creatieve sector te helpen ontwikkelen in hun carrière. Dat doen we door kwalitatief hoogstaande stages aan te bieden waarin ze leren werken in teams en werken aan de ontwikkeling van games. De primaire focus hierin is altijd de ontwikkeling van de studenten en hier wordt in geïnvesteerd door Academysoft in tijd en middelen.

Academysofts visie is om een omgeving te creëren waar talenten zich via (afstudeer)stages klaarstomen voor de arbeidsmarkt in de creatieve sector, waarbij ze een portfolio creëren om hun eigen marktwaarde in een beschermde omgeving te kunnen opbouwen.

Projecten

Cyclo Online

Cyclo is een online wielrenmanagement spel. In het spel is de speler de baas over een eigen ploeg. De speler is verantwoordelijk voor het hele team, van het onderhandelen met de sponsoren, het samenstellen van de materialen voor, en de training van, de renners.